Brođanin spasio život mladiću iz BiH koji je doživio tešku prometnu nesreću

Dana 02.08.2017. (srijeda) Josip Vuković-Dodo (Autoškola STOP) vozeći se autocestom A3 prema Zagrebu kod mjesta Okučani pretekao ga je automobil BiH registarsih oznaka te netom nakon obilaska izgubio kontrolu nad vozilom te probio zaštitnu ogradu i prevrtajući se završio u obližnjem kukuruzištu.

Slika 1

Naime prema iskazu Josipa Vukovića pri izlijetanju s autoceste i probijanju zaštitne ograde automobil se prevrtao nekoliko puta, od siline udaraca uništen je do neprepoznatljivosti i na kraju mu je i vizualno nestao 200-tinjak metara daleko u kukuruzištu.

Vidjevši nesreću Josip se bez oklijevanja zaustavio te krenuo u potragu za unesrećenim te ga duboko u kukuruzištu i nalazi. Mladić oko 35 godina starosti bio je bez svijesti, s ukliještenim ekstremitetima prilikom savijanja konstrukcije automobila. Pozvavši hitnu medicinsku pomoć i policiju Josip je pokušao pomoći mladiću otkopčavši mu sigurnosni pojas u kojem trenutku i mladić polako dolazi k svijesti, vidjevši da ga ne može izvući iz automobila Josip 35 minuta do dolaska Hitne ostaje u stalnoj komunikaciji pomažuću unesrećenom koliko god i kako može.

Slika 2

Po dolasku hitne medicinske pomoći koji također ne uspijevaju izvući mladića iz automobila a pozivanjem vatrogasaca i vremensko čekanje njihovog dolaska smatralo se kobno te Josip s još nekolicinom sad već prisutnih golim rukama uspijevaju dići automobil te uspijevaju omogućiti medicinskom osoblju da mladića izvuku van te hitno biva prevežen u Novu Gradišku gdje mu se pruža medicinska pomoć, prema informacijama koje smo dobili od Josipa 35-godišnjak je stabilno i život mu pukom srećom nije ugrožen.

Zahvala Josipu Vuković na primjeru herojskog čina pomoći u nesretnoj situaciji i borbom za goli život ljudskog bića. Također neka ova prometna nesreća bude još jedna opomena svima koji su za upravljačima da se njima i maksimalno posvete i koncentraciju usmjere ka vožnji jer u protivnom dešavaju se ovakve i još gore stvari.

Slika 3

Želeći ovaj događaj koji spada u rubriku “Crna kronika” usmjeriti na djela kojima svi trebamo postupati u ovakvim i sličnim situacijama nadamo se da smo uspjeli.

/Izvor: SBonline/

0 0 glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Slični postovi