ALARMANTNO: Voda iz vodovoda u Brodu ugrožava zdravlje svi nas

Izlažući se opasnosti da ponovo budem anatemisan zbog iznošenja očiglednih i neosporno tačnih stvari, ne mogu a da ne upozorim građane Broda o opasnosti kojoj se izlažu koristeći vodu iz lokalnog vodovoda, a molim vas NEMOJTE TU VODU PITI  ni za živu glavu.

Možda je ta voda hemijski i bakteriološki potpuno ispravna, ali fizički sadržaj ove vode će vas uništiti. Nema bubrega koji bi, u samo sedam godina konzumiranja, mogli izbaciti količinu kamenca koju sam danas izvadio iz malog bojlera u kuhinji, a čije slike vam donosim u prilogu. Radi se o 7 (sedam) kilograma sidre, a bojler sam mijenjao prije sedam godina. Naravno da je grijač u potpunosti uništen, a kakva je situacija u velikom bojleru, u kupatilu, mogu samo naslutiti.

Oboljenje unutrašnjih organa, a prije svega bubrega, predstavlja najveću opasnost kada se konzumira ovakva voda. Međutim, kamenac stvara i mnoge druge štetne posljedice: pregorijevanje kućanskih uređaja (bojleri, grijači vode, veš mašine itd.), otežano pranje i omekšavanje rublja, znatno veća potrošnja električne energije za manju količinu zagrijane vode itd.

Da budem malo sarkastičan, ima i jedna dobra stvar, ako npr. vodu koristite za izradu betona, dovoljno je da dodate cement, šljunak je već tu!

0 0 glasovi
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

0 Comments
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Slični postovi